Svampsoppa, grundreceptEtt enkelt och bra grundrecept på svampsoppa. Lätt att variera och krydda själv! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skär svampen i bitar. Spara gärna några större bitar. Finhacka löken och fräs den i smör i en soppkastrull. Tillsätt svampen och låt den förvälla tills vätskan kokat in. Pudra över vetemjölet och späd med buljong under omrörning. Tillsätt grädden. Låt soppan sjuda i 15-20 minuter. Smaka av med svartpeppar och eventuellt mera salt och servera varm tillsammans med nybakat bröd. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MuffinsRäddningen i en veckad pappersformNär det plötsligt knackar på dörren är det skönt att ha en snabb fikalösning till hands. Kladdkakemuffins kan vara räddningen! FikaklassikerFavoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!
Sockerkakan är en trygg natur som sällan gör oss besvikna. Lättbakad och tål att både frysas och ligga i framme någon dag. Och så är den lätt att variera i det oändliga. Inte konstigt att den fortfarande är en av våra absoluta fikafavoriter! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|