SvamprisottoSvamp är en av de absolut bästa smaksättarna på risotto. Ingen risk att misslyckas! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Rensa och dela svampen. Finhacka löken. Skala och tärna palsternackan. Stek upp löken och palsternackan i oljan i en kastrull stor nog att rymma risotton. Låt den bli mjuk och tillsätt svampen. Låt vätskan koka in och tillsätt riset. Låt det svettas lite tillsammans med svampen och löken tills riset är blankt. Rör ner buljong och vinäger och koka upp. Rör i risotton då och då och tillsätt mer vätska om den börjar bli torr. Efter cirka 20 minuter eller när riset är krämigt och mjukt men ännu har lite kärna kvar, rör ner osten och tag kastrullen från värmen. Varmhåll och servera varm tillsammans med grönsaker, sallad och ett gott bröd. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarBaka tre sorters bullar av samma deg!Nybakade frukostbullar får den segaste morgon att ljusna. Prova att baka tre sorters bullar av samma deg! PastaPasta allt-i-ett för trötta gourmeter!
Pasta räddar vardagen i många kök. Snabbt, mättande, lättvarierat och mättande. Och allra bäst blir allt-i-ett rätterna med bara en gryta på bordet. Varianterna där varm pasta smaksätts med grönt, kött, fisk eller svamp är oändliga. Och ofta är det enkla det som blir allra godast. Variera pasta carbonaran och gör carbonara med chorizo eller färskost. Laga krämig pasta med grönkål, parmesan och hasselnötter. Eller gör pasta puttanesca med sardeller. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|