KantarellstuvningIngenting slår en klassisk kantarellstuvning! Som pålägg på en toast eller omelett. Eller som tillbehör till kött eller stek. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:
Borsta och rensa svampen. Skär bort dåliga bitar och se till att ingen jord följer med. Är svampen mycket svår att få ren så kan du skölja den försiktigt i kallt vatten.
Skala och finhacka löken. Tillsätt grädden och mjölken och låt såsen puttra 10-15 minuter tills den börjar tjockna. Salt, peppra och tillsätt eventuellt sherryn. Smaka av stuvningen och servera varm. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorFikadags!Hösten är här och vi närmar oss en tid när fikat blir en viktig ljuspunkt under allt mörkare dagar. Värm upp inför höstens fikastunder med muffins! TorsdagÄrtsoppanTraditionell ärtsoppa på torsdag eller omväxling mitt i veckan? Ja tack till soppa! HelgtipsetBroccolipajBroccoli är som gjort för paj, och tillsammans med ädelost har pajen närapå blivit klassisk på många mindre lunchställen. Laga vår goda broccolipaj på fullkornsmjöl och servera med en god sallad. Lättlagad mat som kan serveras varm eller kall. Och som alltid smakar lika bra! Trevlig helg önskar pepparochsalt.se! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|